Člansko držvano prvenstvo, Zg. Kungota

IMG_2373.jpg


Zgornja Kungota je letos gostila 54. člansko državno prvenstvo v badmintonu. Skupaj je nastopilo 81 tekmovalk in tekmovalcev, med njimi vsi reprezentanti. Finalisti so bili pričakovani, zmagovalci pa tudi niso presenetljivi.

 Glavni junak prvenstva je nedvomno Luka Petrič (Branik Maribor), ki je osvojil kar tri naslove članskega državnega prvaka. Medtem ko do finala med posamezniki ni imel težjega dela, je prvi set finalne igre proti Iztoku Utroši (Mladost Lendava) začel nekoliko slabše, vendar z borbeno, hitro, natančno in predvsem taktično zrelo igro rezultat že na polovici seta preobrnil v svojo korist in tekmo tako odigral do konca. Tretje mesto sta osvojila Urban Turk in Aleš Murn (oba Tom Mirna).

V mešanih dvojicah Luka skupaj z domačinko Tino Kodrič (Kungota) ni imel pravega konkurenta. Vse tekme sta odigrala rutinirano in zasluženo osvojila naslov najboljše mešane dvojice za leto 2011. Drugo mesto sta osvojila Maja Kersnik (Olimpija in Aleš Murn (Tom Mirna), tretje pa Živa Repše/ Kek Jamnik (Medvode) in Urška Polc/ Matjaž Adler (Kungota).

Pri ženskah posamezno smo v finalu videli dolgo pričakovani obračun med Majo Tvrdy (Ljubljana) in Špelo Silvester (Tom Mirna). Dvoboj sta začeli nekoliko živčno, s precej napakami na obeh straneh, vendar je več zbranosti in moči v zaključku zmogla Tvrdyeva. V drugem setu je Tvrdyeva zaigrala še nekoliko bolje in suvereno dobila dvoboj ter se tako zasluženo okronala z naslovom državne prvakinje za leto 2011. Tretje mesto sta osvojili Tina Kodrič in Urška Polc (obe Kungota).

Slednji dve sta v dramatičnem finalu ženskih dvojic, po treh izenačenih setih, zmagali Kajo Stanković in Kim Novak (obe Ljubljana). Tretje mesto so osvojile Maja Kersnik (Olimpija) in Živa Repše (Medvode) ter Sabina Magyar (Mladost Lendava) in Eva Miklič (Medvode). 

 Miha Horvat in Luka Petrič (Mladost Lendava / Branik Maribor) sta najboljša moška dvojica za leto 2011. Izkušeni specialist za dvojice Horvat in vsestranski odlični Petrič sta imela v finalu odlična nasprotnika - Aleša Murna in Matevža Bajuka (TOM Mirna). Finalni obračun je bil na zelo visokem kakovostnem nivoju, videli smo hitro, natančno in taktično odlično igro, z vložkom atraktivnih potez na obeh straneh. Vendar sta Horvat in Petrič pokazala nekoliko več zbranosti in odločnosti v zaključkih setov. Tretje mesto sta osvojila Aljoša Turk in Urban Turk (oba Tom Mirna) ter Matevž Šrekl in Kek Jamnik (oba Medvode). Petrič je tako osvojil svoj tretji naslov na tem prvenstvu. 

Na koncu še pohvala organizatorju, BK Kungota, ki je izpeljal odlično prvenstvo. Zelo dobra nova športna dvorana OŠ Kungota, odlična pripravljenost in vodenje samega tekmovanja, vzpostavitev spletnega TV prenosa, gostoljubnost in odlična navijaška atmosfera so poleg kakovosti tekem udeležencev prvenstva atributi, ki so naredili to prvenstvo tako odlično. 

Dušan Skerbiš ml., BZS

GALERIJA

GALERIJA 2

VEČ SLIK

REZULTATI