Wood Shot liga Zagreb, 11.9.2011

748e0e0e95a051c360b12b8a3899310d.jpg
Dana 11.09.2011. u Turbo centru u paviljonu 25 ZV održan je prvi ovosezonski WSL turnir. Unatoč sunčanoj i vrućoj „bapskoljetnoj“ nedjelji izvana, atmosfera u dvorani je bila poprilično usijana i napeta. Održano je ukupno 4 kategorije, uz muški singl, mješovite i muške parove po prvi puta smo održali i ženski singl Upravo ćemo od potonjeg i krenuti. Pobjedu je odnijela Klaudia Kosec Radin iz Ljubljane koja je u međusobnim okršajima bila bolja od drugoplasirane Jelene Pirner, trećeplasirane Ane Luketić te Josipe Krtić.
U muškom singlu pobjedu je odnio Ivan Puzjak, trener i bivši badmintonski profesionalac koji je odlučio pokazati da unatoč činjenici da ne trenira sebe već druge (i to vrlo uspješno u HBK Max), može parirati i najboljim rekreativcima. Na drugom je mjestu završio Antonio Lovrić, koji je ipak bio preslab za finalni okršaj protiv Puzjaka, dok je treće mjesto zauzeo Vlaho Čerjan pobjedivši Hrvoja Špesa. Slijede veterani Igor Grudenić i Boris Slanc.
U mješovitoj kategoriji uvjerljivu, iako ne laku pobjedu odnio je dobro uigrani par Lovrić/Piner koji su u finalnom meču bili bolji od sve boljeg para Špes/Krtić, a treće su mjesto zauzeli naši najpoznatiji mješoviti veterani Kovačić/Vurdelja. Slijede sve bolji Slovenci Kovačec/Šadl te Zekan/Skorup.
Muški su parovi donijeli vrlo dobru igru sa puno brzih izmjena i trickshotova. Uvjerljivu je pobjedu odnio par Radić/Špes. Ne treba previše riječi trošiti na ovaj par. Sve su bolji, opasniji, brži, sve manje griješe i možemo očekivati puno od njih ove sezone, a kako čujem ambicije su im velike te imaju namjeru proširiti svoje aktivnosti i preko granica lijepe naše. Drugo su mjesto zauzeli Puzjak/Duspara koji nisu imali sreće zbog aktualne Dusparine ozljede leđa. Par Lovrić/Slanc su u okršaju za 3. mjesto pobijedili par Zver/Čerjan.
Slijede Senfner/Barta te Mihetec/Skorup.
Termin narednog turnira ćemo odrediti uskoro, a ponajviše će ovisiti o raspoloživosti organizacijskog kadra.
Goran Miletić

REZULTATI

GALERIJA