MAX OPEN ZAGREB

b09516a41d36a3e91b16058ccfde56d4.jpg
V soboto, 10. 10. 2015, je v Zagrebu potekal močan turnir, kjer je nastopilo 85 igralcev. Veliko je bilo tudi slovenskih igralcev iz več klubov. Igralo se je v vseh petih disciplinah, pri moških in mešanih dvojicah pa tudi v B kategoriji. Največja konkurenca je bila pri moških posamezno, saj je samo v prvi kategoriji nastopilo 30 igralcev. Poleg domačih in slovenskih igralcev, pa so turnir popestrili tudi igralci iz Japonske in BiH.
Pri moških dvojicah je nekdanji tekmovalec Matija Kraljić opravičil svojo premoč in se sprehodil do finala. Tudi v finalu Jan Zajtl ni imel večjih možnosti (17, 16). Za tretje mesto med Mitjo Bajžljem in Matjažem Krkačem je bil boljši prvi z rezultatom 13 in 17.
Pri ženskih posamezno so si prva tri mesta razdelile domače igralke. Zmagala je Nina Šarić, druga Sara Mikuš (finale 13, 17), tretja pa Suzana Gumbas.
Najbolj izenačene so bile tekme pri moških dvojicah. Po razburljivem finalu sta slavila slovenska igralca Tine Albrecht in Klemen Korenčič, ki sta z odlično igro premagala v treh nizih Matijo Kraljića in Yutara Kondo iz Tokia (18, -19, 16). Tretje mesto sta zasedla Bojan Radić in Hrvoje Špes.
Tudi pri ženskih dvojicah so na zmagovalnih stopničkah stale le domače igralke. Zmagali sta Josipa Krtić in Sara Mikuš, drugi Jelena Pirner in Nina Šarić (finale 18, -19, 16), tretji pa Davorka Fuzul in Monika Stipanović.
V finalu mešanih dvojic sta se pomerili hrvaško-slovenski navezi. Boljša sta bila Marjan Vogrinec in Nikolina Dimić (finale 18, 17). Drugo mesto sta zasedla Tine Albrecht in Nina Šarić, tretja pa Klemen Korenčič in Anja Golob.
Pri moških posamezno v B skupini je zmagal Vjekoslav Hrženjak, pri mešanih dvojicah v B skupini pa Robert Kreft in Dunja Vidic.
REZULTATI
GALERIJA 1
GALERIJA 2