KUNGOTA GRAND PRIX OPEN, 14.11.2015

d4580f081deca735687f2d9b42b86526.jpg
V soboto, 14.11.2015 se je v Zgornji Kungoti odvijal drugi grand prix turnir v tej sezoni. Igralci so bili razdeljeni v pet disciplin v skupini A, ter v dve disciplini v skupini B (moški posamezno in moške dvojice). Prav tako se je igrala skupina ELITE, tako da je organizator omogočil nastop tudi igralcem višjega ranga. Člani BK Kungota so stopili skupaj in z združenimi močmi pripravili lepo organiziran turnir.
Pri moških posamezno je ponovno slavil Mitja Bajželj. Osvojil je prvi grand prix v tej sezoni, kar mu v Celju ni uspelo. Drugo mesto je po nekoliko presenetljivi zmagi nad Krkačem zasedel številka ena Koroškega badmintona Uroš Abraham. Uroš v finalu kljub lepi igri ni imel večjih možnosti proti Bajžlju (16, 13). Tretji je bil Matjaž Krkač.
Zaradi manjše udeležbe pri ženskah posamezno, so bile le-te razdeljene v eno kakovostno kategorijo. Brez večje konkurence je slavila Brigita Golob (5, 6), drugo mesto je zasedla Mojca Oman, tretja pa je na koncu bila Lucija Krstič.
V disciplini moški posamezno sta izven konkurence nastopila tudi Martin Adler in Vesna Brlič in bila najboljša. Sicer pa sta uradno prvo mesto zasedla Darko Duralija in Antonio Lovrić, ki sta v skupinskem sistemu igranja bila boljša v odločilnem dvoboju proti dvojici Jan Golob in Daniel Klančar (10, 13). Tretje mesto je zasedla dvojica Jan Kahvedžič in Blaž Klemenc.
Ženske dvojice sta dobili Andreja Preložnik in Nina Šarić, drugi sta turnir zaključili Nina Kovačić in Mateja Rojnik (17, 20), tretji pa Ela Bajt in Mojca Oman.
Pri mešanih dvojicah je z drugo zmago na turnirju slavil Antonio Lovrić. V kombinaciji z Nino Šarić je bil boljši od Tomaža Krečnika in Mateje Rojnik (17, 15). Tretje mesto pa sta osvojila Miroslav Vurdelja in Nina Kovačić.
V skupini B je v disciplini moški posamezno zmagal Boštjan Klemenčič (BK Sele-Vrhe), pri moških dvojicah pa sta zmagala Andrej Hebar in Bojan Mihajlovič (BK Ptuj).
REZULTATI
GALERIJA 1
GALERIJA 2
GALERIJA 3
GALERIJA 4
GALERIJA 5