MEDVODE OPEN, 28.11.2015

a1eaa196edd171926ea72e604bdecf06.jpg
V soboto, 28.11.2015, je v Medvodah potekal turnir dvojic MEDVODE OPEN. Čeprav je bilo na turnir prijavljenih nekoliko manj rekreativnih igralcev, pa je turnir potekal v kombinaciji z mladinskim U-11, U-15, A in B turnirjem, tako da smo bili v Medvodah priče pravemu dnevu slovenskega badmintona.
Na turnirju se je igralo v vseh treh disciplinah prve kategorije in pri moških in mešanih dvojicah še v B kategoriji. Vse dvojice so bile zelo izenačene, kar priča o tesnih končnih odločitvah. Na turnirju pa sta nastopili tudi dve hrvaški dvojici, kar je turnirju dalo mednarodni pridih.
Pri moških dvojicah sta slavila domačin Blaž Bečan, ki se vrača po triletni odsotnosti z badmintonskih igrišč in Damjan Repar. Boljša sta bila od Idričana Janija Muravca in Mirana Vihteliča (14, 20). Tretje mesto pa sta zasluženo dobila izkušena Janez Vtič in Jurij Zaletel.
Pri dekletih je slavila hrvaška naveza Kovačić-Šarić. Obe Nini sta bili boljši od Idrijčank Anje Golob in Dunje Vidic (11, 12). Tretji pa sta na koncu postali domačinki Mojca Pečar in Katja Podgoršek.
Po dveh drugih mestih, pa je pri mešanih dvojicah zmaga odšla v Idrijo. Jani Muravec in Anja Golob sta v odločilnem dvoboju premagala Antonia Lovrića in Nino Šarić. Dvoboj se je končal v treh nizih (19, -14, 23). Tretje mesto sta zasedla Robert Kreft in Dunja Vidic.
Pri moških dvojicah v B skupini sta bila najboljša domačina Marjan Antolin in Matjaž Bukovec, pri mešanih dvojicah pa Zagrebčana Miroslav Vurdelja in Nina Kovačić.
REZULTATI
GALERIJA 1
GALERIJA 2
GALERIJA 3