BIT GRAND PRIX OPEN, 5.12.2015

14e433702ffc6c1b76fe86f8249aa7e3.jpg
V soboto, 5.12.2015 se je v Bit centru v Ljubljani odvijal največji rekreativni badminton turnir v tej sezoni BIT GRAND PRIX OPEN. Na njem je sodelovalo preko 90 igralcev iz vse Slovenije. Pogrešali smo le igralce iz Hrvaške, ki jih je bilo tokrat le za peščico. Pohvaliti je potrebno organizatorja, ki se je potrudil pri promociji turnirja, prav tako pa je bila tudi sama organizacija na zelo visokem nivoju.
Prvič v tej sezoni se je igralo tudi v vseh petih disciplinah in v obeh kategorijah (nikjer se niso kategorije združevale). Prav tako je bila konkurenca zelo močna, saj so nastopili vsi najbolj kakovostni rekreativci.
Pri moških posamezno je ponovno slavil Mitja Bajželj, ki je imel tokrat veliko dela z Juretom Staničem. Finalni dvoboj je bil zelo izenačen in se končal v treh nizih (13, -13, 17). Tretje mesto je zasedel Gal Pavliha.
Ženske posamezno so igrale v skupini. Odločilni dvoboj je potekal med Vanjo Mlejnik in Anjo Golob. Celjanka je to sezono premočna in tudi tokrat suvereno slavila v dveh nizih (8, 7). Tretje mesto je po točkah pripadalo Živi Alič.
Moške dvojice sta ponovno dobila letos še nepremagana Tine Albrecht in Klemen Korenčič. Finale sta dobila proti dvojici Duralija – Pavliha v dveh nizih (7, 18). Tretje mesto sta osvojila Jure Kim in Jure Stanič.
Ženske dvojice so potekale v skupinskem delu. Tokrat je Vanja Mlejnik v navezi z Majo Mujkič morala priznati premoč priti nekdanji zmagovalki Trump lestivice Karin Bokal in Moniki Pust. Njihov odločilni dvoboj se je končal v dveh nizih (17, 17). Tretji sta bili Irena Avsenik in Ana Perko Kramar.
Tudi v mešanih dvojicah je slavil specialist za igre dovjic Tine Albrecht. Skupaj z Vanjo Mlejnik je bil boljši od naveze Korenčič – Pust. Odločilni finalni dvoboj se je v drugem nizu končal šele v globokem podaljšku (17, 27:25). Tretja sta postala Gal Pavliha in Maja Mujkič.
Kot že omenjeno, se je v drugi kategoriji igralo v vseh disciplinah. Zmagovalci pa so bili:
Moški posamezno: Simon Jazbec
Ženske posamezno: Kaja Kavčič
Moške dvojice: Toni Hotko in Tadej Škof
Ženske dovjice: Klaudia Kosec Radin in Nina Kovačić
Mešane dvojice: Mojca Oman in Gregor Kovačec
REZULTATI
GALERIJA 1
GALERIJA 2
GALERIJA 3