DOLGI MOST OPEN, 12.12.2015

174d602c6d2283067b41affbd488e15d.jpg
V soboto, 12. 12. 2015 se je v ŠC Dolgi most v Ljubljani odvijal tradicionalni rekreativni badminton turnir DOLGI MOST OPEN. Na turnirju se je zbralo preko 80 nastopajočih, ki so se borili v vseh petih disciplinah in dveh kategorijah.
Pri moških posamezno bi lahko rekli »nič novega«. Ponovno je slavil Kranjčan Mitja Bajželj, ki mu je tokrat v finalu na drugi strani mreže stal Matjaž Krkač. Matjaž se mu je dostojno upiral, vendar pa je bil Mitja tudi tokrat nekoliko premočan. Tretje mesto je zasedel predstavnik BK Pišece Toni Hotko.
Dekleta so v igri posamezno nastopala v skupinskem sistemu tekmovanja. V odločilnem dvoboju je slavila Nina Šarić iz Zagreba, ki je premagala Majo Žubrinič. Tretje mesto je zasedla Maja Mujkič.
Najbolj razburljive dvoboje smo tokrat spremljali pri moških dvojicah. Finalni dvoboj se je končal s tesnim tretjim nizom. Dvojica Albrecht – Korenčič pa je morala priznati prvi letošnji poraz proti zelo razpoloženima Darkom Duralijo in Juretom Staničem. Tretje mesto je pripadalo Antoniu Lovriću in Gregi Novaku.
Vanja Mlejnik je v navezi z Majo Mujkič slavila tudi na tem turnirju. V skupinskem sistemu sta bili boljši od dvojice Blažek – Šarić (2. Mesto) in Mikulič – Avsenik (3. Mesto).
Mešane dvojice so pripadale najboljšima igralcema dvojic v tej sezoni Tinetu Albrechtu in Vanji Mlejnik. V dveh nizih sta premagala Grego Novaka in Ireno Avsenik (17, 18). Tretje mesto sta zasedla Mitja Bajželj in Maja Plešec.
Zmagovalci v drugi kakovostni kategoriji so bili:
Damjan Makuc (moški posamezno);
Urša Butara (ženske posamezno);
Mokotar – Klemenc (moške dvojice);
Bernetič – Papler (ženske dvojice);
Mokotar – Blažek (mešane dvojice).
GALERIJA 1
GALERIJA 2