IDRIJA OPEN, 23.1.2016

ee4aab7a69253351297b3b07516e0a60.jpg
V soboto 23.januarja se je odvijal 11. turnir Idrija Open v badmintonu, v organizaciji Športno rekreativnega društva Idrija. Turnir, ki je v koledarju zasidran za konec januarja, šteje za točke mednarodne rekreativne lige Trump. Na Open turnirjih, kjer je načeloma številčnejša udeležba , se tekmuje v vseh petih disciplinah in v dveh jakostnih kategorijah. Turnirja se je udeležilo 48 igralcev iz Slovenije in Hrvaške. Zaradi vse večjega zanimanje deklet za badminton v Idriji, je bilo letos tudi večje število mešanih parov, kar je bilo v preteklosti bolj izjema kot pravilo. Klju temu, pa še vedno ostaja glavna kategorija moški posamezno, saj so se udeležili vsi tekmovalci, ki so na TRUMP lestvici visoko uvrščeni. Izjema so bili le nekateri igralci, ki se zaradi obveznosti in bolezni, turnirja niso mogli udeležiti.
Tekmovanje se je ob 10h začelo z kategorijo moškimi posamezno (MS) v A in B jakostni kategoriji. V A kategoriji se je udeležilo 9 igralcev v treh skupinah po tri. Iz skupine je napredovalo 8 od 9 tekmovalcev. Tekme ki so sledile so bile za sladokusce, še posebej finalna tekma med Janom Zajtlom (BK BIT) in domačinom Janijem Muravcem (ŠRD Idrija), ki je pred tem premagal prvega nosilca turnirja Mitjo Bajžlja (ŠRD Idrija). Tretje mesto je zasedel tako Mitja Bajželj, finale pa je z (21:19, 20:22, 21:10) dobil prvič v TRUMP ligi domačin Jani Murovec. V B jakostni skupini, kjer se je udeležilo kar 14 tekmovalcev in so se prav tako igrale borbene tekme, si je na koncu s preudarno igro zaslužil tretje mesto domačin Blaž Dežela (ŠRD Idrija), finale B kategorije pa se je odvijal med Andrejem Mokotarjem (SL. Bistrica) in Matjaž Žigonom (ŠRD Idrija), katerega je tudi slednji dobil.
S časovnim zamikom so se ob 11:30 pridružile turnirju tudi ženske (WS), ki so tekmovale v obeh kategorijah. V B kategoriji je prvo mesto slavila Lidija Doko (BK Flex Zagreb), drugo mesto je osvojila domačinka Katja Vončina (ŠRD Idrija) in tretje Simona Šlegel (Kranj). Dosti bolj dramatično je potekalo tekmovanje žensk v A kategoriji, kjer so se pomerila 4 dekleta v eni skupini. Šele zadnja tekma skupine med Anjo Golob (ŠRD Idrija) in Dunjo Vidič (ŠRD Idrija) je odločala o zmagovalki, slednja je dobila tekmo v treh nizih in tako osvojila zlato. Srebro je prav tako z dvema a zmagama osvojila Anja Golob, bron pa si je z eno zmago priborila Živa Alič (Ljubljana).
Po 4 urah in pol so se pričele moške dvojice (MD) v dveh kategorijah. V A kategoriji so nastopali štirje pari. Stopničke pa so si razdelili naslednji pari: na najnižjo sta stopila idrijski par Jani Murovec in Miran Vihtelič (oba ŠRD Idrija), na srednji sta bila favorita Klemen Korenčič in Tine Albrecht (oba BK BIT), na najvišjo pa sta stopila Jan Zajtl in Gal Pavliha (oba BK BIT). B kategorijo se je prijavilo 7 parov. Boj za tretje mesto je bil ponovitev tekme iz skupine A med Sašom Poljanškom in Tinom Skok (oba ŠRD Idrija) nasproti njiju pa Emerik Dulmin in Zvone Turk (oba BK Kočevje), slednja sta tudi osvojila bron in tako vrnila poraz iz skupine. Prav tako pa je bil finale ponovitev tekem iz skupine B, ponovno sta bila boljša Janko Koropec in Andrej Mokotar (oba Sl. Bistrica). Srebro pa je šlo v roke Andreju Hudetu in Sebastjanu Vovku (oba BK Kočevje). Sočasno z moškimi dvojicami so potekale tudi ženske dvojice, v samo eni kategoriji.
Pet ženskih (WD) parov iz Slovenije in Hrvaške je odigralo v eni skupini. Brez poraza in tako z zlatom okrog vratu sta bili naveza Darja Babić (Ljubljana) in Eva Meglič (ŠRD Idrija), srebro sta osvojili domačinki Anja Golob in Dunja Vidič, bron pa je pripadal hrvaški navezi Liji Doko (Zagreb) in Maji Žubrinić (BK Flex).
V poznih popoldanskih urah sta se pričeli še zadnji dve kategoriji mešanih dvojic (XD), prav tako v obeh jakostnih kategorijah. V obeh je bilo prijavljenih po 6 parov. B kategorija je bila na koncu edina panoga brez odličja za domačine. Tretje mesto sta osvojila par Tomaž Magerl in Darja Babić iz Ljubljane. Drugo mesto sta po porazu v finalu osvojila Sebastjan Vovko z partnerko Tanjo Mestek. In prvo mesto sta osvojila, brez enega samega poraza, hrvaški par Miroslav Vurdelja z partnerko Nino Kovačić (oba Zagreb). V A kategoriji mešanih parov smo gledali zelo izenačene in za publiko privlačne tekme Tretje mesto sta po napeti igri nad Robertom Kreftom in Dunjo Vidič (oba ŠRD Idrija) osvojila Gal Pavliha (BK BIT) in Eva Meglič. Ko je padla zadnja žogica na tla, je bila razkrita še zadnja tančica tega turnirja. Srebro sta po z porazom osvojila Klemen Korenčič in partnerka Lidija Doko, zlato medaljo pa sta z odlično igro osvojila domačina Jani Murovec in Anja Golob.
Ob 21h se je turnir z podelitvijo medalj in nagrad najboljšim končal. Najboljši igralec turnirja med moškimi je postal domačin Jani Murovec z dvema zlatoma in enim bronom, med dekleti, pa je bila z enim zlatom in dvema srebrnima medaljama Anja Golob iz Idrije. Najboljši klub pa je bil ŠRD Idrija z 6 zlatimi, 4 srebrnimi in 5 bronastii medaljami. V enajstih urah je 48 igralcev in igralk odigralo 112 tekem.
Zahvaliti pa se je potrebno še podpornikom društva ŠRD Idrija za dobro izpeljan turnir. Za nagrade je poskrbel koncern Kolektor.
Rezultati:
Dogodek Mes. Igralec /igralka Klub
MSA
1 Murovec Jani ŠRD Idrija
2 Jan Zajtl BK BIT
3 Mitja Bajželj ŠRD Idrija
MSB
1 Matjaž Žigon ŠRD Idrija
2 Andrej Mokotar Sl. Bistrica
3 Dežela Blaž ŠRD Idrija
WSA
1 Dunja Vidič ŠRD Idrija
2 Anja Golob ŠRD Idrija
3 Živa Alič Ljubljana
WSB
1 Lidija Doko BK Flex Zagreb
2 Katja Vončina ŠRD Idrija
3 Simona Šlegel Kranj
MDA
1 Pavliha Gal+Jan Zajtl BK BIT
2 Tine Albrecht+Klemen Korenčič BK BIT
3 Murovec Jani+Miran Vihtelič ŠRD Idrija
MDB
1 Janko Koropec+Andrej Mokotar Sl. Bistrica
2 Andrej Hude+Sebastjan Vovko BK Kočevje
3 Emerik Dulmin+Zvone Turk BK Kočevje
WDA
1 Babić Darja+Meglič Eva Ljubljana/ŠRD Idrija
2 Anja Golob+Dunja Vidič ŠRD Idrija
3 Lidija Doko+Maja Žubrinić BK Flex Zagreb/Zagreb
XDA
1 Murovec Jani+Anja Golob ŠRD Idrija
2 Klemen Korenčič+Lidija Doko BK BIT/BK Flex Zagreb
3 Pavliha Gal+Meglič Eva BK BIT/ŠRD Idrija
XDB
1 Miroslav Vurdelja+Nina Kovačić Zagreb
2 Sebastjan Vovko+Tanja Mestek BK Kočevje
3 Tomaž Magerl+Babić Darja Ljubljana
REZULTATI
GALERIJA 1
GALERIJA 2
GALERIJA 3