MARIBOR GRAND PRIX OPEN, 13.2.2016

3624dc5489033b960775c9dcd39c7772.jpg
V soboto, 13.1.2016 se je v Mariboru odvijal prvi grand prix v tem koledarskem letu. Turnirja se je ponovno udeležilo preko sto igralcev, ki so se borili v treh kategorijah, ki štejejo za Trump lestvico, ter v kategoriji elite. Pohvaliti je potrebno organizatorja, saj je turnir tudi letos potekal na zelo visokem nivoju.
Pri moških posamezno smo kljub odsotnosti vodilnih s Trump lestvice videli številne izenačene dvoboje, največ uspeha pa sta na koncu imela domačina Miha Masten in Vasja Osterc. V finalu je bil boljši Miha z rezultatom 17 in 13. Tretje mesto je zasedel Primož Jarni iz Kočevja.
Pri dekletih so nastopile le tri igralke, ki so se med seboj pomerila v skupini. Najboljša je bila Anja Koman, pred Zalo Žuran in Nežo Frank.
Najbolj izenačene dvoboje pa smo lahko videli pri moških dvojicah. Finale pred finalom je potekal med vodilnim parom Korenčič-Albrecht, ter Janezom Vtičem in Jujijem Zaletelom. Po zelo izenačenem dvoboju (vsi trije nizi so se končali 21:19), je slavila dvojica Vtič-Zaletel. Svojo dobro formo sta kronala tudi v finalu, kjer sta premagala hrvaško dvojico Stepan-Vodopija (10, 12).
Pri ženskih dvojicah so nastopili trije pari. V skupinskem sistemu sta slavili Zala Žuran in Neža Frank, pred Anjo in Majo Koman (15, 19), ter Darjo Babić in Andrejo Preložnik.
Pri mešanih dvojicah je slavila dvojica Klančar-Frank, pred dvojico Ferk-Škof in Korenčič-Satler.
Zmagovalci v B in C kategorijah:
Moški posamezno B: Rok Rajzman
Ženske posamezno B: Andreja Preložnik
Moške dvojice B: Saša Pahor – Bojan Sekereš
Ženske dvojice B: Majda Kreševič – Mojca Škof
Mešane dvojice B: Vinko Ferk – Kim Mezga
Moški posamezno C: Vito Kocman
Ženske posamezno C: Andreja Tarkuš
REZULTATI
GALERIJA 1
GALERIJA 2
GALERIJA 3
GALERIJA 4