LJUBLJANA GRAND PRIX OPEN, 12.3.2016

f2f0e704ba4f7fb770534b5f4a8cc1ac.jpg
V soboto, 12.3.2016 se je v Ljubljani odvijal rekreativni turnir Ljubljana grand prix open. Na turnirju se je sicer zbralo nekaj manj igralcev, vendar pa so bili prisotni vsi najboljši iz trenutne Trump lestvice.
Pri moških posamezno, kjer je bila konkurenca največja, je nekoliko presenetljivo slavil domačin Miha Novak. V finalu je premagal tudi letos najboljšega Mitjo Bajžlja. Tretje mesto je pripadalo vedno boljšemu Toniju Hotku iz Pišec.
Tudi dekleta so igrala v nekoliko močnejši konkurenci. Zagrebčanka Nina Šarić ni dopustila presenečenja in v odločilnem dvoboju premagala svojo rojakinjo Suzano Gumbas. Tudi tretje mesto je odšlo na Hrvaško in sicer ga je osvojila Maja Žubrinić.
Dvojica Korenčič – Albrecht je zaradi poškodb po nekaj izpuščenih turnirjih ponovno nastopila in osvojila najvišje mesto. Največ odpora jima je nudila dvojica Lovrić – Vugrinec. Tretje mesto je pripadalo Daretu Duraliji in Juretu Staniču.
Tudi pri ženskih dvojicah je bila konkurenca tokrat nekoliko močnejša. V skupinskem sistemu tekmovanja sta slavili Irena Avsenik in Maja Plešec. Drugo mesto sta osvojili Nina Šarić in Nina Kovačić, tretje mesto pa povratnica po poškodbi Klaudia Kosec Radin in Darja Krese.
Pri mešanih dvojicah je slavila dvojica Novak – Avsenik, pred Klemenom Korenčičem in Anjo Golob, ter Mitjo Bajžljem in Majo Plešec.
V drugi kategoriji se je igralo v štirih disciplinah. Združena so bila le dekleta pri dvojicah.
Zmagovalci v drugi kategoriji:
Moški posamezno: Nikola Šoštarić
Moški posamezno III. kategorija: Danijel Tkalec
Ženske posamezno: Klaudia Kosec Radin
Moške dvojice: Sagadin – Radakovič
Mešane dvojice: Vurdelja – Kovačić
GALERIJA 1
GALERIJA 2