PTUJ OPEN, 19.3.2016

de77514207e4be89aaa7cb19ebe50a58.jpg
V soboto, 19.3.2016 se je na Ptuju odvijal prvi rekreativni turnir v dvojicah za Trump lestvico. Na turnirju so manjkali nekateri najboljši pari, se je pa organizator zelo potrudil z izpeljavo turnirja. Predvsem so igralci prejeli lepe nagrade, tudi denarne, kar je prava redkost na rekreativnih turnirjih.
Igralo se je v vseh treh disciplinah dvojic, moške dvojice pa so potekale tudi v drugi kategoriji. Ta kategorija je bila tudi najbolj številčno zastopana.
Pri moških dvojicah je slavila navez iz BK Branik Jan Kahvedžič in Daniel Klančar. V skupinskem sistemu je bila odločilna tekma proti Janezu Vtiču in Juriju Zaletelu. Izenačen dvoboj se je končal v dveh nizih (18, 24:22). Tretje mesto pa je odšlo na Hrvaško. Zasedla sta ga Stepan Marijan in Petar Vodopija.
Dekleta so prav tako tekmovala v skupinskem sistemu. Največ znanja sta pokazali Zagrebčanki Lidija Doko in Maja Žubrinić (18, 10). Drugo mesto sta zasedli Klavdija Blažek in Kim Mezga, tretje mesto pa perspektivni igralki Arabela Alt in Vesna Halič.
Pri mešanih dvojicah je ponovno slavil Daniel Klančar, ki je skupaj z Mojco Škof slavil tudi v tej disciplini. V finalnem obračunu je bil par boljši od Darka Varagozna in Biance Žitnik (12, 13). Tretje mesto pa sta osvojila Jan Kahvedžič in Rahela Juršič Cizerl.
Pri moških dvojicah v drugi kategoriji sta na najvišjo stopničko stopila Tibor Javurek in Zvonimir Presečan.
Igralci so bili s turnirjem zelo zadovoljni, organizator BK Ptuj pa obljublja, da bo turnir postal tradicionalen.
REZULTATI
GALERIJA 1
GALERIJA 2
GALERIJA 3