TURNIR BRATSTVA IN ENOTNOSTI, 2.4.2016

bbfa7679c3aef23877caf85314131f94.jpg
V soboto, 2.4.2016 se je v Brežicah odvijal največji rekreativni badminton turnir v tej sezoni Bratstvo in enotnost 2016. Igralo se je v novi dvorani na devetih igriščih. Turnirja se je udeležilo okoli 120 igralcev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije in BiH. Turnir pa ni bil samo najštevilčnejši, temveč tudi z naskokom kvalitetno najmočnejši. Predvsem v disciplini moški posamezno in moške dvojice, saj so na turnirju nastopilo praktično vsi najboljši.
Pri moških dvojicah so se številni favoriti poslovili že v četrtfinalu, veliko dvobojev pa se je končalo na tri nize. Prvi nosilec turnirja Mitja Bajželj je vse dvoboje do finala moral odigrati na tri nize, tako da mu je v finalu povsem zmanjkalo moči. Nekoliko presenetljiv zmagovalec je postal Jan Zajtl (10, 10) Na tokratnem turnirju se ni igralo za tretje mesto. Razdelila sta si ga hrvaška igralca Luka Vlahek in Matija Hranilović.
Pri ženskah posamezno je bil finale hrvaški. Pomerili sta se Sara Mikuš in Dalila Prando. Boljša je bila prva in slavila v dveh nizih (9, 11).
Tine Albrecht in Klemen Korenčič sta na turnir prišla kot prva nosilca, do zmagoslavja pa jima je spodletelo na zadnji stopnički. V finalu sta morala priznati premoč Marjanu Vugrincu (nekdanjemu mladinskemu prvaku v dvojicah) in Luki Valhku (-15, 11, 11). Tretje mesto so si razdelili Sebastjan Hajnšek in Jure Kelher, ter Matija Hranilović in Nikola Šoštarić.
Pri ženskah dvojicah sta bili kategoriji združeni. Slavili sta letos nepremagljivi Vanja Mlejnik in Nina Šarić (10, 13). Drugo mesto sta zasedli Nina Kovačič in Sara Mikuš. Na tretjo stopničko pa so stopile Suzana Gumbas in Maja Mujkič, ter Davorka Fuzal in Monika Stipanović.
Prvo ime turnirja pri dvojicah je prav gotovo Marjan Vugirnec. Poleg zmage pri moških dvojicah je v navezi z Nikolino Dimić slavil tudi pri mešanih parih. Finalni dvoboj proti dvojici Antonio Lovrić in Nini Šarić se je končal v treh nizih (-14, 11,14). Tretje mesto so si razdelili Toni Hotko in Sara Mikuš, ter Gal Pavliha in Eva Meglič.
Tudi v kakovostno nižjih skupinah so bili številni udeleženci. Predvsem je bila številčna C skupina pri moških posamezno.
Zmagovalci teh skupin so postali:
Moški posamezno II. kategorija: Ivan Hotko;
Ženske posamezno II. kategorija: Lidija Doko;
Moške dvojice II. kategorija: Tibor Javurek – Zvonimir Presečan;
Mešane dvojice II. kategorija: Luka Stejlja – Nuša Pavlovič;
Moški posamezno III. kategorija: Goran Trtinjak;
Ženske posamezno III. kategorija: Ana Boltuzić;
Moške dvojice III. kategorija: Vedran Dorčić – Vilim Udović.
Organizator turnirja BK Pišece se je tudi na letošnjem turnirju močno potrudil. Udeleženci so bili zelo zadovoljni, ter obljubili, da pridejo na turnir tudi prihodnje leto. Turnir se je zaključil s podelitvijo nagrad in zabavo v Pišecah.
REZULTATI
GALERIJA 1
GALERIJA 2
GALEIRJA 3
GALERIJA 4
GALERIJA 5