Badminton na mivki v Idriji

100822-BadmintonIdrBela (20).jpg
Idrijska Bela, 21.08.2010

V soboto 21. avgusta je ŠRD Idrija organiziral badmintonski turnir v badmintonu na mivki, za  dvojice, v Idrijski beli. V lepem sončnem vremenu so se pomerili trije pari. Zaradi manjšega števila igralcev oz. parov, je bil sistem tekmovanja docela spremenjen. V dopoldanskem času so se moške dvojice pomerila vsak z vsakim, kar je preneslo zmago z dvema zmagama bratoma Makuc (Damjan in Primož). Z enim porazom sta drugo mesto osvojila Grega Podvršček in Miran Vihtelič, tretje mesto z veliko prizadevanja pa je osvojil mešani dvojica Teja B. in Grega Završnik. Ker pa je bila ena punca v paru sta imela na začetku prednost 7 točk.  

Po končanih dvojicah je sledilo kosilo in kot se spodobi po golažu je sledil počitek. Ker pač z polnim trebuhom se ne da skakati.

Popoldanski čas pa je tako bil rezerviran za posamično igro. V tem času sta se pridružila še dva igralca. tako so bile z žrebom določene dve skupini po štiri igralci. Iz skupine sta šla v ol finale po dva igralca ostali pa so igrali do končne razvrstitve. Bronasto kolajno si je tako prislužil Grega Podvršček, srebro si je z odlično igro priigral zlati iz dvojic Primož Makuc in z zanimivim finalom prislužil Miran Vihtelič. Nesrečno četrto mesto je osvojil Nejc Pacek, kmalu za tem je sledila edina punca Teja B. z zmago nad Gregatom Završnik, ki je osvojil 6 mesto. Preostali dve mesti 7. in 8. Pa sta osvojila po tem vrstnem redu Damjan Makuc in Miha Poljanec

Turnir, ki ni štel za nobeno lestvico ampak je bil namen bolj druženje in predstavitev igre na mivki. S tem namenom je turnir uspel.

Zahvala za pomoč in pri nagradah letni vrt Lajšt (Irena Mihelj) ter za izredno okusen golaž Nebesa d.o.o.


Rezultati:

MS                                                                 MD     

1.      Miran Vihtelič                          1. Damjan Makuc / Primož Makuc

2.      Primož Makuc                         2. Grega Podvršček / Miran Vihtelič               

3.      Grega Podvršček                   3. Teja B. / Grega Završnik

4.      Nejc Pacek

5.      Teja B.

6.      Grega Završnik

7.      Damjan Makuc

8.      Miha Poljanec